Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
 

Megkezdődött egyházközségünkben az általános tisztújítás

2012. Magyarországi Evangélikus Egyházunkban az általános tisztújítás éve. Gyülekezeteink, egyházmegyéink, egyházkerületeink, és zsinatunk megújul. Itt tájékoztatjuk az egyházközségi tagokat a gyülekezeteinken zajló folyamatokról, eredményekről.

A Rábaszentandrási Evangélikus Egyházközségben hosszú előkészületi munka után március 4-én a Rábaszentandrási Anyaegyházban, március 11-én a Sobori Leányegyházban tartjuk meg az általános tisztújítást egyházközségi szinten. Ennek során a közgyűlés megválasztja az egyházközségi felügyelőt, a presbitériumot és a tisztségviselőket.

Előzmények:

A 2006-ban (vagy azóta a megüresedett helyekre) megválasztott presbiterek és tisztségviselők mandátuma 2012. tavaszán lejár. Ezért szükségszerű az adott feladatköröket választás útján betölteni még a meglévő mandátumok lejárta előtt. A gyülekezetek jelölőbizottsága állította össze a jelöltlistát, amihez bármely közgyűlési tag ajánlhatott személyeket. Ezt a listát az elnökség megkapta, ez alapján történik meg a választás.

Eredmények:

A Rábaszentandrási Anyaegyházban lezajlott a választás. Igazából nem is zajlott, hiszen gördülékenyen, példás rendben, fegyelemmel, hatékonysággal választottuk meg presbitereinket és tisztségviselőinket. Köszönhetően a jelölőbizottság és az ajánló gyülekezeti tagok lelkiismeretes, odaadó munkájának, minden szükséges tisztségre megtörtént a szükséges jelöltállítás. Ez alapján - mivel a törvényi lehetőségek adottak voltak - nyílt szavazással választottuk meg egymást követően az alábbi személyeket:

Egyházközségi felügyelőnek: Kégly Györgyné

Gondnoknak: Stuka Lajos, Edvi Lászlóné

Jegyző: Bodács Zita

Pénztáros: Balázs Lászlóné

Számvevőszéki elnök: Balázs Árpádné

Számvevőszéki tagok: Balázsné H. Gertrúd, Takács Lajosné, Vincze Zoltánné

Jelölőbizottság: Balázs Endréné, Hegedüs Zsuszanna, Varga Zsigmond

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek