Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
 

Kazuáliák

Egyházközségünk fontos mutatója a különböző rendkívüli alkalmak száma, gyakorisága. Ezek a keresztelés, konfirmáció, esketés és temetés. Az események rovaton kívül itt is beszámolunk ezekről.

Keresztelés

Keresztelés

A gyülekezet nagy öröme, amikor egy kisgyermek szülei, vagy valaki önmaga arra jelentkezik, hogy a keresztség szentségét magára vegye. Ebben az évben az alábbi személyek részesültek a keresztség szentségében, őértük imádkozhatunk, hogy Isten tartsa meg őket a hitben, hogy elnyerjék az örök élet koronáját:

Bővebben…

Konfirmáció

Konfirmáció

A konfirmáció egy gyermek hitben való felnövekedése, amikor azután, hogy a keresztségben szülei, keresztszülei vallották meg hitüket, most ő maga mondja el, mit jelent számára az Atya Isten, Fiú Isten és Szentlélek Istenben való hit.

Bővebben…

Esküvő

Esküvő

Először tőled kérdem, Testvérem az Úrban, N. N! Szereted-e a melletted álló N.N.-t, akit házastársul választottál? Szereted-e? FELELET: Szeretem. Akarsz-e vele Isten rendje és igéje szerint házasságban élni, míg a halál tőle Isten akaratából el nem választ? Akarsz-e? FELELET: Akarok. Kész vagy-e mindezt esküvel is megerősíteni? Kész vagy-e? FELELET: Kész vagyok.

Bővebben…

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek